Заглушаване на СОТ системите – запазена марка на Славчо Мегеров! Ортаците му – Чора, Рамото, Пашката, Малкия Мишо

Славчо Магеров е в “бизнеса” от 15 години и се е специализирал  в обири на трезори и чейнчбюра, разказват пловдивски криминални репортери. Той е истинска легенда в бранша. Неговия почерк носят десетки обири, но той е прекарал съвсем малко време зад решетките.
Малко след като навършва пълнолетие, лежи в затвора за убийство, след като той и негови приятели се сбиват с друго момче в бар “Тунела”, а след това го блъскат от една скала.
Мегера често работи в компанията на други известни бандити – Петър Николов-Пашката, Иван Радков-Рамото, Иван Цветанов-Чора, Мишо Малкия от “люлинската бригада”.
В Пловдив касоразбивачът е особено активен в периода 2003-2006 година, когато полицията почти всяка седмица отработва сигнали за ограбени златарски ателиета, чейнчбюра, каси на големи фирми. Запазена марка е заглушаването на СОТсистемите. Неофициално на бандата се приписват обирът на строителна компания “Диамант” в “Кършияка” през 2002 година, когато бе открадната каса със 70 000 лева, обирът на банковия клон на “Алианц” на бул. “Васил Априлов”, опитът за грабеж на ателие “Версай” на ул. “Отец Паисий”, обир на златарско ателие в Първомай през 2005 година, обирът на 50 000 долара от касата на строителна компания “Регнис” през 2005 година. През 2007 година съучастникът на Магеров – Мишо Малкия, е заловен при опит да разбие банкомат пред аптека на бул. “Пещерско шосе”. Няколко часа по-късно Мегера е задържан в София с колата на Малкия.  Мегера е арестуван десетки пъти, но  винаги успява да се измъкне сух от ръцете на  правосъдието.
Престоят му зад решетките е по-скоро символичен на фона на огромния брой престъпления, които му се приписват. След като излежава присъдата си за убийство, за която е реабилитиран, той е осъждан още три пъти. Преди 5-6 години, когато “примката” започва да се затяга около врата му, той напуска Пловдив и си купува апартамент в столицата.
Според запознати поддържа изключително висок стандарт на живот.  Петър Николов-Пашката и Иван Радков-Рамото бяха заловени при опит за грабеж на клон на “Уестърн Юнион” на Гроздовия пазар в Пловдив преди три години.
 
Досие
 
Документирането на престъпната дейност на Магеров започва през 1992 г. с грабеж в Пловдив, за който получава присъда от 1 г. затвор. През 1996 г. той е осъден на 11 години за убийство от Окръжния съд в Пловдив.
През 2002 г. извършва грабеж от офис на фирма в Пловдив на 30 000 долара. Делото е изпратено в следствената служба, след което е спряно. През 2007 г. извършва взломна кражба на 2 кг златни накити от магазин в София.
Година по-късно той е оправдан на първа инстанция от Софийски градски съд. Пак през 2007 г. прави опит за кражба от банкомат в Пловдив. След споразумение му е постановена присъда от 11 месеца лишаване от свобода.
В досието му фигурират и други две престъпления от същата година – кражби в с. Труд от банкомати – единия път на 60 000 лева, другия – на 11 465 лв. Материалите по двата случая са изпратени в прокуратурата. През октомври 2008 г. Магеров извършва опит за кражба на каса от офис на фирма в София. Първоинстанционният съд – СГС, го оправдава и за това. През декември същата година той извършва грабеж на собственичка на златарски магазин в Пловдив.
През 2009 г. следва кражба на около 6 кг златни накити от магазин в Пловдив. Година след това Магеров получава присъда от 6 месеца затвор.
hard admin

*

Top