Задържаха Мечан за обира на трезора, но само за 24 часа

34-годишнният В. Димитров – Мечан, бил арестуван в Перник след подадена информация, че е участвал в обира на трезора в Кърджали. Той обаче бил освободен след 24-часов арест, защото имал желязно алиби за нощта на 4 януари, когато групата на Славчо Мегеров – Мегера атакува трезора на улица „Сан Стефано” в Кърджали.
Мечан е известен с касоразбивания и фирмени обири и бе търсен от криминалистите почти месец, съобщават пернишки журналисти.
На 14 февруари бе арестуван Явор Славянов – Циката, който е един от хората на касоразбивача Валентин Кирилов – Пуйката, заради обира на трезора в Кърджали. За същото преди него зад решетките попадна друг член на бандата Росен Драгомиров – Синбад, който вече е пуснат под домашен арест заради проблеми с бъбреците.
„Мечан и Пуйката понякога работят заедно. Групата на Валентин Кирилов действа по-силово. Обикновено членовете на бандата ползват оръжие при обирите. Хората на Мечан не работят силово”, твърдят криминалисти.
Мечан който е собственик на кафене “Лого” в квартал Изток, е сред най – известните пернишки бандити, пише вестник “Съперник”. Той се занимава с разпространение на дрога, изнудвания, касоразбивания и кражби на автомобили. През 2008 г. срещу Мечан имаше покушение. Той оцеля по чудо след като по него бе стреляно пред собственото му заведение. Димитров бе един от заподозрените за обира на инкасото на столичния “Техномаркет” заедно Пуйката, който също е обявен за общодържавно издирване заради трезора в Кърджали и се укрива вече седмици наред.
hard admin

*

Top