Зам.-министър Маринова: Григор Гогов е новият шеф на горите в България, инж. Ибрямова поема мегадирекцията в Родопите

Направени са кадрови промени в Изпълнителна агенция по горите и държавните горски предприятия. Това каза пред журналисти зам.-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова. По думите на Маринова тези промени са вследствие на анализи и констатации за пропуски, неизпълнение на финансовите планове.

Новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите е инж. Григор Гогов. За директор на Държавно горско предприятие-Благоевград е назначен Светлозар Михайлов, а за директор на Държавно горско предприятие-Смолян Айнур Ибрямова. Това са основните промени, но има и други, каза Маринова. Тя допълни, че продължават да се правят задълбочени анализи за това, което са заварили.

Както вече 24rodopi писа, инж. Ибрямова (на снимката) ще ръководи стопанствата в Юне Централен район.

„Сформираният екип е достатъчно отговорен и се надявам това, което е заложено като краткосрочни и дългосрочни приоритети да изпълним своевременно”, каза Маринова. Нормално е, когато се сформира екип той да бъде представен от професионалисти и специалисти, които са доказали професионалния си опит.
Министерство на земеделието и храните се опитва да наложи практиката за професионализъм и за сектор „Гори”, предвид че гората се създава бавно и трябва да я оставим за поколенията, каза още зам.-министър Валентина Маринова.

hard admin

One Comment;

  1. Зара Петкова said:

    Г-жо Маринова, моля с отговорност да подходите и към смяна на един несменяем от 30-40 години директор в Ямболски регион – Пейо Върбанов. Местността “Ормана” в Ямбол се превърна в място за партийни и не до там партийни срещи на доста управници,а при правителството на ГЕРБ, базата на ловното стопанство се е използвала най-рационално за срещи не само с ловна и с партийна насоченост, а и с друга…?? В града ни се носят легенди за постоянните посещения на Бойко Борисов, през време на 4-годишния му мандат, които продължават и сега.
    Може би ще се намери млад специалист, който да бъде морално чист
    и да не се занимава с простотии и кадрувания, а с пряката си работа.

*

Top