Зам.-шефката на театъра уволнена, тя се сбогува с „Димитър Димов“, връща се Петър Савчов

Зам.-директорката по административно- технически въпроси на театър „Димитър Димов” Антония Делчева е уволнена. Жената, която плашеше да закрие вестник „24х7 Родопи” за разкритията за порочни практики в театъра, няма да работи в екипа на новия директор Димо Димов (на снимката).

Тя беше заместник по времето на Димитър Игнатов и при последния директор Пламен Панев. Сега Игнатов препоръчал на Димов да направи кадровите промени.

Димов свалил Делчева от високия пост и й предложил да остане на работа като организатор по продажби на билети. Тя отказала и напуснала, съобщиха от колектива на театър „Димитър Димов”.

Новият зам.-директор по административно-техническите въпроси е Димитър Игнатов. Като зам.-директор по художествено-творческите въпроси пък в театъра вече е назначен Петър Савчов.

Близо 100 000 лева са дълговете на театъра в Кърджали, съобщи новият директор Димо Димов. 20 000 лева бил борчът от 2012-та, а от началото на 2013-та се натрупали още 70 000 лева.

37 човека работят в момента в театър „Димитър Димов”, според думите на Димов. Той се надява да увеличи продажбите на билети, като са предвидени и представления в Северна България. Ще търси и 500 000 лева за оборудване на ТИР-сцена.

hard admin

*

Top