Заплатите на металурзите отново "в ръцете" на Захариев

Заплатите на бившите металурзи от ОЦК отново са в ръцете на екссобственика на завода Валентин Захариев. До 17 часа днес изтича срокът, в който неговата фирма „Скания” трябва да плати съдебната такса за входираната жалба срещу разпределението на средствата по изпълнителното дело. Ако това не бъде сторено, тя ще отпадне и по този начин 2 млн. лв. от събраните пари ще трябва да постъпят по банковите сметки на бившите работници.

Протестиращите металурзи остават в стачна готовност поне до вторник следващата седмица, когато се очаква окончателно да стане ясно дали запорът върху сумата е отпаднал, решиха днес недоволните металурзи.

Лидерът на протестиращите Стефан Атанасов заяви, че Париба и Първа инвестиционна банка са оттеглили своите жалби в полза на работниците. Поради неплатена такса е отпаднало и писменото възражение на другата фирма на Захариев- „Уолдропинг”. В близките дни пък металурзите са получили уверение от ПИБ, че ще се проведе съвместна среща с ръководството на „Хармони 2012″, където бившите работници да научат повече за бъдещето на завода и дали ще бъдат наети отново на работа в ОЦК.

hard admin

*

Top