Започва голямото надприказване „Американската „булка“ си отива – добра или лоша новина е това“

Уволнението на Симеон Дянков е 50 процента добра новина. Винят го за ниските доходи, за затриването на малкия и средния бизнес, за просперитета на монополите, за високите цени.
Но и 50 процента лоша новина. Оставката на Симеон Дянков е лош сигнал в международен план, защото в известна степен той беше гарант за финансовата стабилност, твърдят икономистите.
Положението е следното: От къщата си тръгва американската „булка” и сега едните роднини ще ни убеждават, че най-сетне под покрива ще има мир, а другите – че сме изпуснали една „мечта за всеки дом”.
В следващите дни Бойко Борисов ще разбере дали собственици и редактори в твърде многото проправителствени медии – телевизии, радиа и вестници, които се издържат основно с пари от министерствата, разбират от занаята си. Или сляпо са пълнели страници с фотоси на Борисов и угоднически са пренасяли в ефира прерязването на лентички.
Народът пък ще прозре, че за първи път в демократичната история на България, в навечерието на парламентарни избори няма Месия и всички играчи са стари политически муцуни. Тук пак трябва да се отвори скобата за 50-те процента и булката. В старите европейски демокрации казват, че е хубаво да се гласува за утвърдените партии и политици със стаж. У нас върви разбирането „Със стари курви нов бардак не се прави”.
Започва голямото надприказване.
 
24rodopi
hard admin

*

Top