Започва спешен ремонт на довеждащия водопровод

През ноември ще започне реконструкцията на част от довеждащия водопровод, който снабдява Кърджали и Момчилград с питейна вода. Ще бъде подменен компрометиран участък с дължина 211 м на ул. „Климент Охридски”, който може всеки момент да аварира и да остави хиляди кърджалийци и момчилградчани без питейна вода.
„Поискахме спешна реконструкция, за да бъде предотвратена авария. Мотивирахме искането, представяйки становища за състоянието на участъка, рисковете и загубата на питейна вода”, обясни областният управител на Кърджали Бисер Николов.
Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева е уверила, че ще бъдат осигурени 372 хиляди лева и се очаква строително-монтажните работи да започнат през ноември. Догодина пък ще бъде реконструиран вторият компрометиран участък – от напорен резервоар 13 000 до регулатор на налягането.
Реконструкцията на водопровода беше включена в обект „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на гр. Кърджали – ІІ етап” по договор № 255 от 8 октомври 2008 г. с възложител Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
През август 2009 г. финансирането на обекта е прекратено с писмо на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Последвало е спиране на строителството с акт №10 от 24 август 2009 г.
hard admin

*

Top