Започнаха строителните дейности по водния цикъл на Момчилград

Днес бе открита строителната площадка по изграждането на водния цикъл на Момчилрад.

Както вече 24rodopi.com писа, интегрираният проект за модернизация на ВиК мрежата и изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води е на стойност 25 487 933,85 лв. по ОП “Околна среда”.
Първоначалните ремонтни дейности ще обхванат два участъка едновременно от територията на Момчилград. Първият участък включва улиците „Орфей”, „Булаир”(ул. Панайот Волов), „Сан Стефано” (от кръстовището на ул. „Маказа” до пресечката на бл.6) и „Сан Стефано” – ( зад. бл. 10 и бл. 9). Улиците „Софроний Врачански” и „Братя Миладинови” са включени във втория участък

Предвидено е строително-монтажите работи в тези улици да бъдат завършени до 15 септември. Дотогава ще бъде въведена временна организация и безопасност на движението при прокопаването на улиците с цел полагане на водопроводни и канализационни тръби.

Водопроводните тръби ще се полагат на 60 см от бордюрите, а канализационните в оста на платното за движение, поради което ще е необходимо отбиване на автомобилното движение по съседни улици. Всички изкопи ще бъдат обезопасени със съответните заграждения.

Община Момчилград моли всички граждани и водачи на МПС да се съобразяват с временната сигнализация, която ще се постави преди участъците в които се извършват строителни или монтажни работи.

—————————————————————–
Само сега спечели смартфон SAMSUNG и още много награди!виж

hard admin

*

Top