Започна асфалтирането на 26-километровия път Комунига – Безводно

Започна полагането на асфалт по 26-километров път между чернооченските села Комунига и Безводно. Кметът на община Черноочене Айдън Осман заяви, че дейностите се осъществяват благодарение на спечелен от общината проект за „Рехабилитация на пътя село Комунига – с. Женда и с. Безводно”, мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” по Програмата за развитие на селските райони.
На практика с реализирането на заданието, чрез полагане на асфалтобетон, почистване на водостоци и канавки, монтаж на светлоотразителни пътни знаци и други дейности, ще се изгради изцяло нов път на мястото на стария, който от години е разбит и затруднява движението, подчерта Айдън Осман.
Кметът на общината припомни, че по трасето на пътя се намира и най-големия язовир за питейна вода в Източните Родопи – „Боровица”.
След реализиране на проекта значително ще се улесни достъпа до селата Средска, Небеска, Куцово, Женда, Соколите, Безводно и язовир „Боровица”, съобщиха от пресцентъра на Община Черноочене.
Ще се даде възможност на местното население и туристите по-лесно да достигнат до живописните и исторически места край този път. Сред тях са тракийското светилище „Биюк кая”, елховите нахождения и резерват „Къзъл черпа” край село Женда, а също и водопада и най-високия връх в рида Каракус – Чиляка /1459 м./ до село Безводно.
24rodopi.com
hard admin

*

Top