Заради скандала „БГ Уотъргейт“, Лютви Местан поиска Бойко Борисов да оттегли Цветан Цветанов от битката за депутати

„За нас са важни политическите измерения скандала БГ Уотъргейт”, заяви заяви председателят на ДПС и водач на кандидат-депутатската листа в Кърджали Лютви Местан.

Десет прокурори са направили проверката в МВР по сигнала за подслушването, като проверяваният период е от 1 септември 2009 година до момента. Установено е, че са подслушвани хора, а срещу 4-ма служители на МВР се повдигат обвинения.

Местан призова главният прокурор Сотир Цацаров да бъде по-дързък и да започне наказателно преследване и срещу Цветан Цветанов по този скандал, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да го изтегли от листите. Малко по-рано днес и от БСП призоваха Цветанов да бъде подведен под отговорност за скандала с незаконно използване на СРС-та.

Лидерът на ДПС изтъкна, че, ако има достатъчно данни за наказателно преследване на служители на МВР, ръководители на СДОТО и на отдели за това, че са допуснали тежки, фрапиращи нарушения по прилагането на СРС, то същите определения, априори, са приложими за лицето, което носи пряката отговорност по закон – г-н Цветан Цветанов.

Оттук-нататък въпросът с политическата отговорност е в полето на г-н Бойко Борисов. От неговите по-нататъшни действия ще стане ясно дали той е бил принципен, например, по отношение на министъра на земеделието г-н Мирослав Найденов. Той беше оттеглен от листите заради съмнение, че е извършил нарушение. Ще повярвам, че Борисов действа принципно, ако постъпи по същия начин с г-н Цветан Цветанов, ако му отнеме статута на председател на предизборния щаб на ГЕРБ и ако го призове да се оттегли от листите на ГЕРБ, заяви Местан.

hard admin

*

Top