Заря в памет на Христо Ботев в Кърджали – на 1 юни, от 21 часа, площад "Освобождение"

По инициатива на областния управител Иванка Таушанова на площад „Освобождение” в Кърджали на 1 юни   събота, от 21 часа ще се проведе тържествена заря-проверка в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.
Всяка година в навечерието на 2 юни отдаваме почит на гениалния поет и революционер и на  хилядите знайни и незнайни герои, паднали в борбите за национално освобождение.
В зарята ще участват представителни роти от  военното формирование 52 740 в Хасково и ученически отряди от Кърджали. Ще ги предвождат военен духов оркестър от поделението в Стара Загора и гвардейците от Езиковата гимназия.
На тържествената заря-проверка са поканени народните представители от област Кърджали, кметът на града инж. Хасан Азис и председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа, ръководителите на МВР, ДАНС, следствието, съда и прокуратурата, началниците на регионалния военен сектор и специализираното полицейско управление, председателите на Съюза на ветераните от войните, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и др.
Областният управител Иванка Таушанова приканва гражданите и гостите на Кърджали да присъстват на събитието, за да сведат глави и да се поклонят пред националните светини.   
hard admin

*

Top