Заснели с камера как чистачът на Кърджали – Румен Гайтански-Вълка, дава 100 лева рушвет на катаджия

Един от най-богатите български бизнесмени Румен Гайтански-Вълка, който е новият чистач на Кърджали, е записан със специално разузнавателно средство как дава банкнота от 100 лв. на ченге.
Документирането на рушвета е станало по време на полицейска акция, насочена срещу корумпирани катаджии, съобщава „Всеки ден”. Пикантната случка е станала през есента на 2011 г. по време на спецакция “Палките 2”
Агенти на МВР са записвали тайно пътни полицаи, работещи на магистрала “Тракия” на изхода на София в близост до Чърна маца. Гайтански е бил с уникалния си и единствен у нас автомобил Бугати Вайрон. Бутиковата машина струва 1 млн. евро, разполага с 1100 конски сили и вдига 420 км/ч. Румен Вълка е излизал от София в посока Пловдив. Милионерът лично е карал колата си, следвал го е джип “Мерцедес” с охраната му. Бизнесменът се е движил с почти 200 км/ч при разрешени едва 50 км/ч. Спрян е от катаджиите, но Вълка дори не си напавил труда да даде документите си. Привикал един от гардовете, дал му 100 лв. и го изпратил да се оправи с ченгетата.
Въпреки записа обаче Вълка не е викан като свидетел по делото.
Както първи 24rodopi писа, компанията „Волф” на Румен Гайтански пребори „Титан” в битката за сметосъбирането и сметоизвозването в община Кърджали. Дейностите по чистотата в града край Арда и периферията се поеха от фирмата „Зауба”, която е част от „Волф”.
hard admin

*

Top