За Първановото АБВ търсят хора от списъка „Амбициозни, но останали без началнически пост“

Хора на бившия президент от БСП Георги Първанов обикалят регион Кърджали и се опитват да сформират ядро на формацията на „АБВ”, разкриха за 24rodopi.com социалисти, с които вече е разговаряно. Те агитирали първо дългогодишни членове на БСП, които имали амбиции да заемат ръководни постове, но останали излъгани от правителството на Пламен Орешарски.
Както вече 24rodopi.com писа, преди 3 години Първанов заложи на бившия областен управител Ангел Коджаманов и д-р Семра Изетова за новите си проекти, но преди седмица той игнорира фаворитите си и посочи за свой най-доверен човек в Източните Родопи учителката от Кирковско Бойка Арабаджиева, която беше зам.-областен управител. Тя е един от 15-те човека в инициативния комитет, който ще води “АБВ” към изборите за Европейски парламент през месец май. Арабаджиева бе отстранена от БСП преди месец след скандал в кирковската организация на партията, чиито ръководители нападнаха Сергей Станишев, след като техни познати не получиха началнически назначения. От БСП признаха, че имало голям списък с лица, които искали да оглавят държавни служби.
Според анализаторите на „АБВ”, Първанов имал резерви сред помаците в Кирковско и разчитал именно в този район на мощна подкрепа за листата му с кандидати за евродепутати, които ще бъде водена от Ивайло Калфин. Емблематични турци в БСП пък категорично отказали да подкрепят Първанов, защото “неговата кариера е започнала в Кърджали под знамената на националистическия ОКЗНИ”.
Очаква се компроматна война от страна на Първановите хора към представителите на БСП в Кърджалийско.
На снимката: Първанов назначи Арабаджиева за №1 на “АБВ” в област Кърджали 
hard admin

*

Top