За първи път депутати от три различни партии на тържество в Кърджали

За първи път депутати от три различни политически сили застанаха до кмета на Кърджали инж. Хасан Азис по време на общоградско тържество.
Цвета Караянчева от ГЕРБ, Мустафа Ахмед от ДПС, Милко Багдасаров и Димчо Михалевски от БСП участваха в ритуала пред Паметника на освободителите в градската градина по случай Деня на славянската писменост и българската просвета и култура.
„Най-цветният момент от годината отново ни събира, за да изразим почитта си към делото на светите братя Кирил и Методий. Благодарение на дареното българско слово, днес имаме възможността да благодарим на всички преподаватели и пазители на културата. На този ден всички сме лъчезарни и усмихнати, с отворени души един към друг. Ставаме по-мъдри и по-човечни. В миналото думата “език” е била равнозначна на “народ”. Българското слово сме самите ние”, заяви в тържеството си слово кметът инж. Хасан Азис.
Пред паметника бяха и областният управител Иванка Таушанова, председателят на Общинския съвет в Кърджали Раиф Мустафа, енорийският свещеник отец Петър, районният мюфтия Бейхан Мехмед.
Снимки: Андон Стоев и Георги Кулов
hard admin

*

Top