За 6 лева из страната се продава парче клиноптилолит от района на Бели пласт

За 6 лева се продава парче кърджалийски клиноптилолит, което тежи 300-400 грама, в Пловдив и Стара Загора.
Клиноптилолитът помага при диабет, рак и гастрит, минералът поглъща отрови и радиация за 30 минути.
Той е разновидност на минерала зеолит, който благодарение на уникалната си неразградима при никакви условия кристална решетка, се е превърнал в един от най-значимите реагенти не само за сферите на световната промишленост, но и за човешкото здраве. Огромните залежи и вече разработени кариери у нас се намират край Кърджали. Учените в последно време именно на това обуславят по-голямата продължителност на живота на хората в региона.
Клиноптилолитът се е формирал от взаимодействието на вулканична пепел и морска вода, а най-качествените и най-богати залежи на този минерал (90 %) в света се намират в района на село Бели пласт.
Както вече 24rodopi писа, търсещи изцеление дори посягат на уникалния феномен Скалните гъби.
Клиноптилолит е познат още и като камъка за пиене. Чудодейните му свойства се дължат на микропорестата му минерална структура (наподобяваща пчелна пита), която като фино молекулно сито оставя полезните (с по-големи молекули) вещества в организма (или в друга среда) и „заключва” в себе си вредните (с по-малки молекули). Изключително гъвкав, той може да адсорбира (да събира в кондензиран слой на повърхността) или да поглъща газове, влага, тежки метали, радиоактивни елементи и множество други вещества.
Когато попадне в човешкото тяло, клиноптилолитът извлича вредните и отровни вещества (преминалите през ситото токсини, свободните радикали и т.н. напускат тялото заедно с камъка), като същевременно го зарежда с нужните дози микроелементи като калий, натрий, желязо, магнезий, силиций и др.
Говори се, че минералът лекува рак и диабет, очиства организма от токсини, помага при депресия и дори да поема радиацията.

Последните научни изследвания, проведени върху този минерал от учени в целия свят, показват, че това е напълно възможно.

hard admin

*

Top