Звяр убива с брадва и нож жени, после пие и се забавлява

Доживотна присъда чака касапинът Цанко Лазаров

 

На 3900 лева е оценил живота на зверски закланата Василка Милева убиецът й Цанко Лазаров. Толкова е дължала жертвата на 39-годишния рецидивист. Той се изправя пред Окръжния съд в Смолян, където магистратите могат да му дадат доживотна присъда. Както 24rodopi.com писа, това няма да първата присъда на мъжа от пазарджишкото село Боримечково. През далечната 1993 година, Лазаров убива зверски и тогавашната си приятелка-Цветанка. Момичето е било в трети курс в пловдивския техникум „Ана Май”, както и бременно в четвъртия месец от Лазаров. Тогава магистратите пращат мъжа за 20 години зад решетките.
И двете убийства са извършени с особена жестокост, и след двете убийства Лазаров се отдава на… удоволствия.

Историята

През лятото на миналата година, в местност между Неделино и ардинското село Падина е открито разчлененото тяло на жена. Става ясно, че това е трупът на изчезналата през месец юни 33-годишна Василка Милева. Малко по-късно е задържан и Лазаров, който признава за убийството.

***

На 19 юни той кани Василка да го придружи на разходка до Родопите.
Двамата се познават от 4 месеца. Запознали се с обява за масажи, чрез която Василка търсила клиенти. Станали близки, а жената му поискала пари за наема. Трябвали й 1500 лева. Цанко обаче дал 2500 лева. Два месеца по-късно тя отново поискала пари-сумата от 1400 лева, разказал пред разследващите Лазаров.
Когато тръгнали към планината, колата била шофирана от Василка. Двамата изминали 150 километра докато стигнат до фаталното място-местност в подножието на връх Свети Илия. Там спрели, за да напълнят вода. Докато Василка пиела от бутилката, Лазаров я пробол с джобно ножче, измъква тялото й от колата и й нанася още удари. Тялото изхвърля в близкото дере. Измива се на чешмата и потегля обратно. По пътя изхвърля и ножа, който е открит след дни наред търсене.
Лазаров зарязал автомобила на автогарата в Пазарджик, заливайки с киселина таблото, за да заличи следите. При връщането си в Пловдив Цанко решил да обере жилището на Василка. За целта повикал двама свои приятели. С парите от плячката, убиецът заминал на… море.
Именно след откриването на колата, разследващите влизат в дирите на Лазаров.
Убиецът прави пълни самопризнания като мотив за клането посочил неуредени финансови взаимоотношения. С разследващи от Смолян изминали маршрута от Лъки през Момчиловци. „Помнеше до най-малката подробност шосетата”, казват разследващи, цитирани от 24 часа. Целта му била да избегне среща с полицаи на пътя. На връщане предприел друг непопулярен маршрут през Баните и Давидково за Пловдив.
„Не я познавахме и не знаем нищо за тази Василка. Преди два месеца Цанко се изнесе и каза, че отива да живее под наем в “Тракия” с Елена”, разказа след ареста бащата на Цанко Лазаров ­ Коста. Мъжът научил, че Цанко е задържан за убийство, от полицаите, когато те пристигнали в дома им на ул. “Белица” в кв. “Христо Смирненски” в Пловдив да го претърсят, но не открили нищо, твърди Коста.
„Синът ми не живееше при нас. Тръгна си малко обиден на мен, защото след смъртта на зет ми прибрах дъщеря ми в хола, той остана в спалнята, а ние с жена ми се настанихме в кухнята. Един ден дойде, взе си телевизора и малко вещи и се изнесе”, разказва бащата. Оттогава той не го е виждал, но пък с майка си Цанко често се чувал по телефона. Последно работел като готвач, а после сервитьор в заведение в Пловдив.
„За Василка нито ни е споменавал, нито я е водил при нас. И Елена не видяхме”, допълва бащата. По думите му с предишната му приятелка Цветанка, за убийството на която Цанко е излежал 20-годишна присъда, синът му имал дълга връзка. Момичето обаче Цанко започнал да води при родителите му последните месеци.
Лазаров убил момичето през 1993 г. Тогава тя била на 18 г.

 

Василка имала 2 деца, Цветанка била бременна

Василка има дъщери на 10 и 17 г. Със съпруга Димитър се развели и децата били присъдени на мъжа. Василка е живяла в Боримечково до 2009 г. Преместила се в Пловдив.
Убитата Цветанка пък е била още ученичка в пловдивски техникум. Двамата се запознават в градския автобус, където Цанко бил кондуктор. Започват връзка и малко по-късно Цветанка забременява.
В деня на убийството той отива на гости на приятелката си. Майка й излиза до магазина, а бременното в четвъртия месец момиче ляга да си почине. Цанко отива в кухнята, взема брадва, връща се и започва да налага момичето със задната част на метала. От ударите острието изхвърча, а Лазаров продължава да налага момичето с дървената дръжка. След това увил тялото с юрган, взел кухненски нож и продължил да мушка трупа…
Веднага след убийството, Лазаров претърсил къщата и прибрал 1200 лева. Излязал и срещайки свой познат започнали тур по заведенията. На другия ден убиецът поискал да се самоубие. За целта легнал на релсите, но успоредно и влакът минал отгоре му без да му нанесе и драскотина.
За зверското убийство Лазаров получил 20-годишна присъда, но излязъл предсрочно за добро поведение.

—————————————————————–
ПАРФЮМ Christian Dior Addict 100мл за жени на СУПЕР ЦЕНА 30лв

hard admin

*

Top