Здрави крошета от нежните Найме, Севилай и Теодора

3 медала за „Арда”, боксьорките ни вече са марка

Боксьорките на „Арда” се върнаха с три медала от Държавния личен шампионат за жени в Пловдив. Найме Фаик до 69 кг., Севилай Ахмед до 48 кг. и Теодора Петрова в категория 54 кг. завоюваха бронзовите отличия за кърджалийския клуб.

24 тима от цялата страна участваха в силната надпревара в града под тепетата. „Арда Бокс” се включи с общо пет състезателки. Малшанс споходи обаче Лилия Найденова, която още в първата си среща трябваше да се изправи срещу третата в Европа Деница Елисеева, и в крайна сметка завърши на шесто място в категория до 60 кг. Петата на Стария континент Хафизе Осман пък не успя да свали килограми за своята категория и поради тази причина трябваше да мери сили с боксьорките до 48 килограма, което в крайна сметка й осигури класиране назад в листата.

„Доволен съм от постигнатото на турнира. В понеделник отново сме в Пловдив, този път с момчетата до 14 години за първия кръг на Държавното лично отборно първенство”, заяви мениджърът на клуба Стоян Узунов.

Междувременно основната конструкция на боксовия ринг на „Арда” вече е готова, като са поставени и плоскостите от технически шперплат. Тепърва обаче предстои да се закупят аксесоарите, като гуменото покритие, възглавниците, въжетата и татамито, които никак не са евтини. Както вече писахме, клубът избра подхода „Направи си сам” заради високата цена на съоръжението, което от производител излиза около 25 000 лева.

Кърджали е включен и в календара на Българската федерация по бокс за две национални надпревари през есента. Край Арда ще мерят сили най-добрите млади боксьори. Ще се проведе също така и кръг от шампионата за жени. За тази цел обаче „Арда Бокс” трябва да разполага с професионален ринг. Поради тази причина от клуба решиха сами да проектират и изработят съоръжението, което ще бъде лицензирано от Федерацията. То е с олимпийски размери-7,50 х 7,50 метра. „Сами си осигуряваме материалите, но все още ни трябват около 10 000 лева, за да довършим започнатото. В края на май, началото на юни, смятаме да „сефтосаме” ринга с един областен шампионат”, добави мениджърът Стоян Узунов.

 

На снимката: Найме Фаик, Севилай Ахмед и Теодора Петрова (отляво-надясно) позират пред бъдещия ринг на „Арда Бокс”—————————————————————–
Супер коли на супер цени в най-новия сайт за коли в България!

hard admin

*

Top