Златко Атанасов: Най-добрата атестация за „Отец Паисий“ са препълнените класни стаи, в които се учат 1200 деца

Със стилен купон в комплекс „Арпезос” СОУ “Отец Пайсий” отпразнува вековният си юбилей и започна сто и първата година от своята история. Учители,бивши преподаватели, приятели дойдоха да поднесат приветствия и подаръци на паисиевци. Сред гостите бяха народният представител Милко Багдасаров и кметът Хасан Азис. Вдигаха се наздравици с пожелания за бъдещи успехи и продължаване на традициите на българското светско образование в града. Огромна торта-чудо на сладкарското изкуство впечатли присъстващите. Както вече 24rodopi.com писа, тя тежеше 120 кг. На нея бяха изобразени апостолите от стенописа във фоайето на школото. Естествено тя бе разрязана от директора на „Отец Паисий”Златко Атанасов.За присъстващите свири детския струнен оркестър.
  Празничният ден за паисиевци започна с тържествен педагогически съвет. Той бе кулминация на стоте инициативи на училището за отбелязване на вековния юбилей. На него присъстваха преподаватели, бивши учители и възпитаници на школото.Сред гостите бяха шефът на отдел в Министерството на образованието и науката Наталия Михалевска, началникът на Регионалният инспекторат на МОН Сашка Тръпкова, представителят на Община Кърджали Нели Попова.
 В приветствието си Златко Атанасов посочи,че паисиевци са горди, че са продължили делото на първите педагози в града. Обединява ни доброто и искреното човеколюбие, каза Атанасов. В днешния ден има символика на настояще и минало. Тя е твърде близка за нас. Там, където има традиции има и бъдеще, подчерта директорът. Той изрази надежда, че училището ще го има и в следващите сто години.
Атанасов връчи плакети на бившите директори на училището Иван Стоилов, Наталия Михалевска и Иван Василев.
Колкото повече се отдалечавам във времето от моята работа в „Паисий”,  толкова повече ви обичам, обърна се към присъстващите Михалевска.
Вие сте наследници и продължители на делото на отец Паисий. Това училище е колос в образованието, отбеляза Иван Стоилов.
  Иван Василев бе критичен. Дошло е време от Министерството на образованието да слязат долу при учителите, препоръча той.
Златко Атанасов награди педагози и ученици класирали се или допринесли за класирането на национални състезания и олимпиади.
Тържественият концерт на паисиевци събра стотици приятели, които препълниха залата на театъра. Тук бяха зам.-министърът на образованието Мукаддес Налбант, народният представител Милко Багдасаров, кметът Хасан Азис, отец Петър.
В словото си Златко Атанасов посочи, че най-добрата атестация за училището са препълнените класни стаи, в които се учат 1200 деца. През школото за век са минали хиляди ученици, стотици преподаватели, десетки директори.
 Кметът Хасан Азис отбеляза, че да си пръв е отговорност. Вие сте отправна точка, посочи градоначалникът. Той подари на училището голям телевизор и лаптоп..
 Приветствие от името на министъра на образованието Анелия Клрисарова прочете Муккадес Налбант. Клисарова призова паисиевци да надграждат постигнатото. Министерството дари супермодерна мултимедия на училището.
  Народният представител Милко Багдсасаров поднесе приветствие от името на председателя на Народното събрание Михаил Миков. Миков пожела на педагози и ученици от школото да запазят жив огъня на Паисий. Багдасаров припомни, че преди 25 години във фоайето на школото е вградена капсула с послание, която трябва да бъде отворена на стогодишнината и препоръча на Златко Атанасов да го направи. Багдасаров дари директора на „Отец Паисий” с таблет.
Георги Кулов
hard admin

*

Top