„Зорница“ и „Зюбейде ханъм“ сприятелиха Момчилград и Чорлу

ЦДГ „Зорница” – Момчилград  ще обменя опит и идеи в сферата на предучилищното образование с ДГ „Зюбейде ханъм” от турския град Чорлу.
Ръководствата на двете градини подписаха договор за взаимно сътрудничество за обогатяване на научните, културни и социални връзки помежду им. Церемонията се проведе в сградата на Областната администрация-Текирдаг в Чорлу с присъствието на директори и служители на детските заведения и представители на общински администрации. Следващата стъпка за сътрудничество включва разработване на съвместен проект в съответствие с европейските стратегии за развитие на предучилищното образование.
Ръководството на ЦДГ „Зорница” посети най-новата детска градина в Чорлу „Нене хатун”, както и ДГ „Неджати Иваз”, която се намира в квартал, населен предимно с наши изселници.
Делегация от Момчилград пък гостува на зам.-кмета на община Чорлу Кемалеттин Авджъ  в кабинета му. Двете страни постигнаха устно споразумение за разширяване на връзките между общините в сферата на културата и образованието.
След визитата на колектива на ЦДГ „Зорница” в Чорлу предстои турски педагози да посетят Момчилград и културно-историческите забележителности в региона. В унисон родители на деца ще опознават културния и социалния живот на другата страна. Предвиждат се още двустранни участия на деца и музикални групи в национални и традиционни празници.
hard admin

*

Top