Ивайловград показва римски разкош на Десетия „Културен туризъм”

Общински исторически музей и Туристически информационен център Ивайловград с подкрепата на Община Ивайловград ще вземат участие на 10-тото юбилейно издание на Международното туристическо изложение “Културен туризъм”. То ще се проведе от 18 до 20 април 2013 г. в изложбени зали „Рафаел Михайлов” Велико Търново.

Ивайловградският щанд ще разкрие пред очите на посетителите пищността и красотата на “Вила Армира” чрез възстановка на колонадата и част от басейна във вилата. Гостите на изложението ще могат да видят копие на оригинална римска лежанка, изработена специално за случая, да отпият по глътка ивайловградско вино от копия на чаши от времето на разцвета на архитектурния паметник и да опитат ястия характерни за трапезите на среднобогатите римляни. Ивайловградският щанд ще бъде открит с част спектакъла “Съзвездие наречено любов” на поета Ивайло Балабанов.

Изпълняващият длъжността директор на Общински исторически музей Николина Райкова-Николова разкри, че освен да се потопят в автентичната римска атмосфера посетителите ще могат да се докоснат до самия собственик на “Вила Армира” и до неговите робини. Как точно ще се случи това обаче ще стане ясно на самото изложение.

hard admin

*

Top