Иван Велев става зам. №4 на Хасан Азис?

СДС влиза във властта край Арда

 

Иван Велев е кандидатура №1 на „десните” за четвъртия зам.-кмет на Кърджали. Той е областен лидер на СДС.

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис ще реши дали Велев отговаря на критериите да заеме важния пост или ще поиска ново име от демократите.

Както първи „24х7 Родопи” писа, Общинският съвет на ДПС даде висока оценка на формулата на Хасан Азис за „Шарен екип” и му даде мандат да преговаря с демократични формации, които са подкрепили кмета на местните избори, за 4-ти зам.кмет. Решено е след пенсионирането на Васил Бобеков да бъде назначен пак българин за зам.-кмет.

Трима били фаворитите на „десните” за 4-ти зам.-кмет на Кърджали, които отговаряли на неформалното изискване „българин, експерт, демократ”. Двама мъже и една жена са посочени от краткотрайната коалиция  “Десен съюз”, която бе създадена за последните местни избори. В нея влязоха СДС, НДСВ, БЗНС, ОДС и БСДП.

Ще припомним, че това е третият опит за „брак” между ДПС и СДС от 1990-та година досега. По времето на кмета Исмет Саралийски, негов заместник беше Петър Бояджиев. При управлението на Расим Муса пък зам.-кмет беше Дора Христова.

Иван Велев, който е от Пазарджик, се появи в Кърджали през 2006-та година, когато тогавашният местен лидер на СДС Агоп Узунбохосян обяви края на „кърджалийската синя организация”. Неговите хора тогава заявиха, че Велев провежда „автобусни избори”. Оттогава лидер на СДС в Кърджали е Дора Христова.

hard admin

*

Top