Игра на нерви в Кърджали! Шефът на сесията нахока зам.-кметовете

Председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа обяви война на партийния си шеф Мухаррем Мухаррем
Председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа нахока зам.-кметовете на Кърджали по време на днешната скандална сесия и ги предупреди, че предстоят нови неприятни изненади за тях, ако не заработят по-ефективно.
Както вече 24rodopi.com писа, днес от дневния ред отпадна точка 11, която предвиждаше гласуване на продажби от актива на „Пазар на производителите”.
По време на дебат в заседанието на разпоредителния орган на Кърджали, председателят Раиф Мустафа се обърна към зам.-кметовете на Общината, като ги призова за повече активност. Мустафа се аргументира със Закона за публичните финанси и каза, че заместниците на Хасан Азис са пряко отговорни за събирането на приходите на общината и тяхното изразходване и отчитане.
„Всяко разплащане вече ще се санкционира от Общинския съвет. Това ще наложи чести актуализации на бюджета. Зам.- кметовете трябва да са готови да обосноват позицията на общината от трибуната на Общинския съвет”, заяви Раиф Мустафа. Той призова за по- голям контрол на зам.-кметовете върху разходването на публични финанси и даде пример с кърпенето на дупките, което се върши само за отчитане на дейност.
Раиф Мустафа изрази надежда, че кметът Хасан Азис ще насърчи заместниците си да бъдат по- активни.
Изказването на Раиф Мустафа разбуни духовете в залата, в която не беше зам.-кметът Мухаррем Мухаррем. Съветници поясниха, че атаката била насочена именно към него. Мухаррем е един от зам.-кметовете, но и общински лидер на ДПС.

От началото на мандата на Общинския съвет, това е първата публична критика на председателя Раиф Мустафа към 4-мата заместници на Хасан Азис. Досега той си позволяваше да напътства само зам.-кмета по европроектите Иван Велев, който е от Десен съюз.

На снимката: Раиф Мустафа и Хасан Азис слушат позицията на Милан Миланов от БСП за бъдещето на Пазара на производителите

hard admin

*

Top