Игрище с изкуствена трева откриха в Пряпорец

Кметът на община Черноочене Айдън Осман откри в село Пряпорец първата от поредицата от единадесетте спортни площадки на територията на общината. Съоръжението се намира до двора на СОУ „Христо Смирненски”. Площадката включва комбинирани игрища за три вида спорт – футбол, баскетбол и волейбол. На терена е положена изкуствена трева.

На откриването кметът на община Черноочене Айдън Осман връчи ключовете за игрището на учителя по физкултура Нури Ахмед, който е и треньор  на ФК „Искра”, както и награди – футболни, баскетболни и волейболни топки.

Нови волейболни игрища са изградени в селата Петелово и Комунига. Баскетболни игрища има в Даскалово, Бели вир и Паничково. В селата Житница, Минзухар, Габрово, Дядовско, Лясково и Пряпорец има  комбинирани игрища за три вида спорт – футбол, баскетбол и волейбол.

С реализацията на този проект се предостави една прекрасна възможност за спортуване на децата, младежите, местното население и гостите на района, поясни кметът на общината. Той обеща, че и в почивните дни съоръженията ще са отворени за желаещите да спортуват.

Площадките са изградени по спечелен проект от община Черноочене за „Реконструкция на общински спортен комплекс /стадион/ в село Черноочене и  изграждане на центрове за свободно време и спорт в селата Бели вир, Паничково,

Комунига, Габрово, Лясконо, Даскалово, Дядовско, Житница, Минзухар, Пряпорец и  Петелово”. Безвъзмездната финансова помощ е по мярка 321 „Основни услуги на икономиката и населението в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г., подкрепена от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони, чрез Държавен фонд „Земеделие”.

Чрез проекта е реконструиран стадионът в село Черноочене, на който предстои официално откриване в близките дни. Напълно са обновени съблекалните, вътрешната канализация, ВиК и ел. инсталацията. Изградена е лекоатлетическа писта и са монтирани уреди за външен фитнес, с достъп за хора в неравностойно положение. Монтирани са нови пластмасови 650 седалки за публиката, от които 240 с покрити трибуни.

hard admin

*

Top