Избата на Шенко – наркодепо за училища и дискотеки!?

Арестуваните от антимафиоти в Кърджали две лица са участвали в наркоканал, по който хероин стигал от Истанбул до Кърджали. Големите пратки минавали по лъча Истанбул-София-Западна Европа, а малки количества били отклонявани за регион Кърджали от 42-годишния момчилградчанин С. Х. Същият изградил своя мрежа пласьори. Един от тях бил 39-годишният Ш. А. – Шенко, който е от Кричим, но се установил в Кърджали.
Това разкриха за 24rodopi полицейски източници, запознати с наркотрафика.
Очаква се още арести. Хероинът, който стигал до Кърджали чрез С. Х., се предлагал на наркозависими, но пласьори търсели и нови клиенти в дискотеките и дори в училищата.
Както вече писахме, двама мъже са задържани от служители на ГДБОП за притежание на хероин. Операцията на антимафиотите е проведена заедно с колегите им в Кърджали и Хасково
Шенко бил задържан вчера към 09.00 часа на територията на Кърджали. При претърсване на избено помещение към апартамента, който той обитавал, антимафиотите открили полиетиленова торба с около 500 грама бледокафяво прахообразно вещество, реагирало на хероин при полевия наркотест (на снимката).
В хода на разследването антимафиотите изяснили, че Ш.А. се е сдобил с наркотика от 42-годишния С.Х. от Момчилград – криминално проявен за кражба. Той е задържан малко преди да напусне страната ни – бил в автобус, пътуващ за Турция.
Операцията е реализирана под наблюдението на Окръжна прокуратура – Кърджали, по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК, а работата по разследването му продължава.
hard admin

*

Top