Изборите започнаха! Използвайте само син химикал и не пишете друг знак освен "Х"

Днес е 12 май, денят на предсрочните парламентарните избори. В 7.00 часа започна изборният ден, който ще продължи до 20.00 часа.

Кои са основните правила за гласуване?

Гласуването започва в 7:00 ч. и завършва в 20:00 ч.За да можете да гласувате е необходимо да проверите дали сте вписани в избирателния списък на секцията по постоянен адрес – на страницата на съответната община в интернет или на www.grao.bg.

Трябва да получите от избирателната комисия непопълнена бюлетина, подпечатана на гърба с един печат. В бюлетината отбележете единствено и само знак „Х” в квадратчето на избраната от вас кандидатска листа. Изпишете знака „Х” с химикал, пишещ със син цвят.

Сгънете бюлетината, за да не се вижда за кого сте гласували, излезте от кабината и представете бюлетината на СИК (избирателната комисия) за полагане на втори печат. Пуснете бюлетината в урната само при наличието на два печата на гърба й. Подпишете се в избирателния списък.

Не отбелязвайте други знаци или символи върху бюлетината – това я прави невалидна.

Бюлетина без два печата, зачертана изцяло, или в която не е зачертан нито едно квадратче, или поставеният знак засяга повече от едно квадратче, или вотът не е отбелязан със знак „ Х” с химикал, пишещ със син цвят, също е невалидна.

 

Как да гласувате правилно – вижте видеото вдясно

hard admin

*

Top