Избори изправят братя един срещу друг

Учителят Румен Младенов от Кирково е кандидат за депутат от ГЕРБ, но брат му Иво Младенов, който е от емблематичните активисти на БСП в общината, ще се бори за всеки глас за „БСП Лява България”, за да може коалицията да спечели депутатски мандат в 9-ти Кърджалийски многомандатен район. Това съобщиха за 24rodopi.com от двата предизборни щаба в Кирково.
„Румен е на неизбираемо място, но доблестно ще се бори за всеки глас. Брат му Иво е бизнесмен, приватизира бившето МТС и е наясно, че този път битката между БСП и ГЕРБ е глас за глас”,  коментираха социалистите.
Общинският лидер на СДС в Кирково Динко Моллов ще агитира за Реформаторския блок, но брат му Любо Моллов е активист на ГЕРБ.
Тримата братя Моллови от Ардинско, които бяха политически активни в последните 10-ина години, този отчитат скромно участие. Както вече 24rodopi.com писа, на предишни местни избори Сабри, Неждет и Ахмед Моллови бяха попаднали в листите на ДПС, ГЕРБ и СДС с кандидатите за общински съветници. На тези избори само Неждет Моллов е кандидат за депутат от ГЕРБ.
Двама братя пък заеха първите две места в една листа. Както вече 24rodopi.com писа, Янко и Росен Павлинови Пенкови са №1 и №2 в кандидат-депутатската листа на коалиция „Десните” в 9-ти Кърджалийски многомандатен район. Те са родени през 1988 и 1991 г.
24rodopi.com
hard admin

*

Top