Изборният ден в Кърджалийско протича нормално, 442 секции очакват 223 841 избиратели

В пет от общините в Кърджалийска област изборния ден е започнал нормално. В 7 часа са отворени секциите в Ардино, Кърджали, Джебел, Кирково, Момчилград, Крумовград и Черноочене, съобщи, съобщи председателят на РИК Даниела Петрова.

2 секции са закрити в болниците в Ардино и Момчилград поради липса на гласоподаватели. Така СИК в 9-ти кърджалийски многомандатен район остават 442 секции, като в това число влизат и 5 подвижни секции – 2 в Кърджали и по една в Черноочене, Ардино и Кирково.

Общият брой на избирателите по списъците в Кърджалийско е 223 841. 158 са общо регистрираните кандидати за народни представители в 9-ти кърджалийски многомандатен район. Те ще се борят за общо 5 места в 42-то Народно събрание. 29 са регистрираните партии и коалиции, като 23 са партиите и 6 коалициите.

Членовете на избирателните секции в Кърджалийско са общо 3698, а над 2000 са застъпниците, които ще наблюдават за правилното протичане на изборния ден в региона. По данни на РИК 51 от секциите в областта ще бъдат разположени на частни адреси, като най-много те са в община Момчилград – 14.

Определени са и секциите, където ще могат да гласуват хората с увреждания. За Кърджали и Черноочене те са по 12, а за останалите общини по 2.

hard admin

*

Top