Изборният спекулант на България: Купени избирателни комисии!? Членовете им ще разпределят негласувалите, най-много „мъртви души“ има в Кърджалийско

Само подадените гласове имат значение, и то за политическите субекти, получили над 4%. Това заяви изборният спекулант проф. Михаил Константинов пред bTV.
Според него около 4 милиона ще гласуват на изборите на 12 май.
За да влезете в парламента като партия, ви трябват 160 хиляди гласа, заяви професорът.
Константинов пресметна, че при влизането на пет партии в парламента, водещите две – ГЕРБ и БСП, те ще имат по 75 депутатски мандата.
Гласувалите за малки партии, писалите глупости по бюлетините, по-добре да си стоият вкъщи, заяви Константинов и призова “Гласувайте”.
“Ако хората не гласуват на изборите, те на практика дават право на гласове от гетата, които в голямата си част са купени, да решат кой да управлява”, коментира проф. Константинов.
“Не пишете нищо по бюлетините, не ги късайте и не гласувайте за малки партии, защото гласовете ви се губят, ако сте решили така, по-добре си стойте в къщи, съветва експертът. Важат само редовните бюлетини, те определят победителите”, посочи той.
Според него около 1 милион българи са извън страната, но имат право на глас.
Има купени избирателни комисии. Когато се знае, че хората няма да гласуват, защото не са в България, вътре между членовете се разпределят негласувалите, обясни Константинов. Ден по-рано той посочи, че в избирателните списъци в Кърджалийско има най-много „мъртви души”.
Кодът на ЦИК не трябва да се разсекретява, защото всеки ще може да го разшифрира след това и да го модифицира, смята професорът. Кодът разхвърля мандати персонално – да каже кой получава мандата, посочи още той.
hard admin

*

Top