Изграждат алеи на централното гробище в Ардино

Гюнер ШЮКРИ
 Изграждат тротоарни пътеки между гробовете на централното гробище в град Ардино. Инициативата е на общината и на местното джамийско настоятелство.
„Целта е хората да имат по-удобен достъп до гробовете на близките си. Особено през есенно-зимния период, когато трудно се ходи из гробището”, заяви Зеки Аптикадир, председател на джамийското настоятелство в Ардино. Той уточни, че преди известно време е била проведена акция за почистването му. Премахнати са почти всички саморасли дървета и многогодишна растителност. Дървеният материал е предоставен за нуждите на местната болница.
Зеки Аптикадир изказа специални благодарности към ръководството на община Ардино в лицето на кмета Ресми Мурад за оказаното внимание към проблемите на джамията.
Зам.-районният мюфтия Ерхан Реджеб сподели, че е желателно всяко гробище на територията на общината да изглежда по подобен начин, да бъде образцово по чистота, с оформени алеи, стегната ограда, склад, вода и път. „Поздравявам ръководството на ардинската джамия за тази инициатива. Този свят е преходен колкото и да е дълъг живота на човека в него, само Всевишният Аллах е вечен. Всички трябва да живеем с ясното съзнание, че трябва да сме подготвени за отвъдния свят”, заяви зам.- районният мюфтия.
hard admin

*

Top