Издирват в цялата страна бабата, изчезнала от Петлино

След 20 дни търсене, няма и следа от 78-годишната

Двадесет дни няма и следа от 78-годишната жена, която изчезна в района на кърджалийското село Петлино.
„Предприети бяха неколкократни издирвания от служители на полицията, жандармерията, гражданска защита и следови кучета. Направени са пълни обходи и на землищата на околните села. От жената обаче няма и следа”, заявиха за 24rodopi от Областната дирекция на полицията в Кърджали. От там посочиха, че продължават разговорите с роднини, местни и с кмета на Петлино за установяване на вероятното местонахождение на жената.
Припомняме, че пенсионерката изчезна в края на ноември. Сигнал, че не е била открита в дома й, е бил подаден от нейната дъщеря. Жената вече е обявена за общодържавно издирване. Тя е била в добро физическо и психическо състояние.
Това бе трети случай на изчезнала баба през месец ноември в Кърджалийско.
Както вече писахме, 87-годишна от село Горски извор бе намерена мъртва на 15 ноември в близост до държавната граница с Гърция. Възрастната жена напуснала дома си на 13 ноември около 9 часа и още същия ден след обяд беше организирано издирване. Полицаи, пожарникари, жители на Горски извор, местни ловци претърсиха гористи местности край селото, но не успяха да я открият. Най-вероятно жената се е объркала и е извървяла около 8 км в грешна посока.
Щастливо пък завърши търсенето на баба в горите край Рани лист. Полицаи от РУ-Кърджали със следово куче, жандармерия, пожарникари, спасители от РД “Пожарна безопасност и защита на населението” и жители на село Рани лист откриха 75-годишна след 10-часово издирване. Сигналът, че жената е изчезнала, постъпил в РУ-Кърджали малко след 1 часа през нощта срещу 19 ноември. Надвечер тя отишла да прибере кравата си и не се прибрала. Претърсването започнало веднага и на сутринта в сряда възрастната жена била открита в гориста местност между Рани лист и Черна скала.
24rodopi.com
hard admin

*

Top