Адвокати и полицията издирват Марияна Георгиева! Секретарката присвоила над 50 000 лева

Дама на около 40 години и любовникът й се издирват заради крупна измама, а жертви са всички адвокати в регион Кърджали.
Секретарката на адвокатската колегия в града край Арда е изтеглила 30 000 лева от осигурителната каса само през последната година, откраднати са и други пари, които адвокатите й предавали на ръка за внасяне на такси и членски внос, разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници. Някои адвокати смятат, че откраднатите пари са между 70 и 100 хиляди лева.
Подаден е сигнал до Икономическа полиция.
Ще я обявим за общодържавно издирване, потвърдиха за 24rodopi.com източници от регионалната дирекция на МВР в Кърджали. 

„В основата на измамата е доверието, което адвокатите имали на тридесет годишната жена. Те й давали пари на ръка за всичко – членски внос, здравни и пенсионни осигуровки, съдебни такси и други разноски. През последната година тя е внасяла по сметките само онези суми, които бързо могат да се засекат. Теглила е свободно от осигурителната каса и други сметки на адвокатската колегия. Не е издавала разходни документи“, поясниха запознати със схемата.

Марияна Георгиева работела в един от офисите на адвокатската колегия на третия етаж в комплекс „Орфей“ в центъра на Кърджали. Два били офисите, купени от колегията. В единия се помещавала канцеларията на техническия секретар Георгиева, а другият бил даден под наем на местен адвокат.
Измамите са станали по времето, когато шеф на адвокатската колегия е бил Христо Караманолов. На общо събрание той бил сменен, като шефското място било заето от съпругата му Милена Караманолова. Тогава започнала ревизия. Първо бил подаден сигнал от адвокат, който установил, че здравните му вноски не са платени.
58 души наброява списъкът на адвокатите в Кърджали. Преди Нова година имало подадени молби от още двама за членство, но заради „батака“ в канцеларията, приемането им в колектива се отложило.
В първите дни на януари Марияна Георгиева напуснала града. Една от версиите е, че неин любовник я подтикнал към крупната измама.
Междувременно адвокатите ще трябва да платят задълженията си към бюджета с лихви.

Само 3-ма адвокати в Кърджали не са попаднали в пипалата на измамния тандем “секретарка-любовник” – четете тук 

hard admin

*

Top