Иззеха 370 бракониерски мрежи, даряват 37 кг риба на храм

Инспектори от секторите “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали в рамките на няколко дни са извършили съвместни проверки със служители на полицейското управление в Кърджали на язовирите “Кърджали” и “Студен кладенец”.

По време на проверката на язовир “Студен кладенец” е хванат нарушител, извършващ стопански риболов с 200 метра хрилни мрежи по време на забрана. На лицето е съставен акт, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите, като са иззети мрежите. Уловената 36,700 кг риба от видовете (шаран, каракуда, сом и бяла риба) е дарена с приемо-предавателен протокол в църквата “Св. Успение Богородично” в Кърджали.

По сигнал на гражданин е извършена нова проверка на язовир “Студен кладенец”. До местността на с. Соколско, община Момчилград, е намерена бракониерска хрилна мрежа с дължина 70 метра. Тя е иззета и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител, а уловената риба е върната обратно във водата.

Пак на яз. “Студен кладенец” до местността на Средна Арда е намерена още една бракониерска хрилна мрежа с дължина 100 метра. Тя е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от секторите “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили денонощна проверка на язовир “Ивайловград”. Открити и извадени от водоема са 2 броя бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 100 метра в работно положение. Уловената в тях 20 кг риба /шаран и каракуда/ е освободена и върната обратно във водата. Съставен е протокол срещу неизвестен извършител. Мрежите са иззети и се намират на съхранение в склада на сектор Хасково.

hard admin

*

Top