Измама с имоти за милиони в центъра на Кърджали, издирваният Джими Орфея с афера и в града край Арда

Издирваният строителен предприемач Стоян Анастасов-Джимито, нариан още Орфея, е ужилил с имоти и кърджалийци. Той им прибрал внушителни суми с обещание да им построи и предаде за ползване луксозни апартаменти и магазини в идеалния център на Кърджали.
„Платих още преди 5 години солидна сума, по 550 евро на квадратен метър. Нито апартамент видях, нито парите”, разкри пред 24rodopi.com един от ощетените от Джимито.
Става дума за 44-годишния бизнесмен Стоян Анастасов, който в качеството си на управител на “Айлин строй” ЕООД бе признат за виновен в това, че от 29 юни 2009 г. до 14 август същата година е избягнал плащането на ДДС в размер на 500 000 лева. Това е станало чрез използване на документи с невярно съдържание при водене на счетоводството, пише „Труд”. Той обаче продължава да твърди, че това не е вярно, не е измамил данъчните и е сключил реална сделка.
Джимито е вдигнал високо кръвно и влезе по спешност за лечение в болница в Гърция, съобщи пък “Марица”. В прединфарктно състояние съм, горната граница ми е 200, разказал Анастасов по телефона. Той е предпочел гръцка клиника заради изключително добрите специалисти, работещи там. Предстои до дни развръзка по случая. Ако Стоян Анастасов не бъде открит от органите на Съдебна охрана на посочения от него адрес и се установи, че е в чужбина, според процедурата прокуратурата трябва да издаде европейска заповед за арест. В такъв случай трябва да бъде арестуван от гръцките власти и да бъде върнат у нас за изтърпяване на присъдата. Джимито обаче е категоричен, че срещу него няма влязла в сила присъда.
Междувременно от прокуратурата потвърдиха, че той има влязла в сила присъда, която трябва да бъде изпълнена. От държавното обвинение са окомплектовали документите с искане съдебна охрана да го арестува и да изпълни присъдата. Джими Орфея обаче е преминал границата с Гърция преди решението на магистратите.
Вярвам в българската съдебна система, но в случая става дума за грешка, контрира Анастасов. По думите му той е реабилитиран, а присъдата му все още се обжалва.
“Призрачният” блок и измамените! Всичко за кърджалийската афера на Джими Орфея четете утре само във всекидневника „24х7 Родопи”
hard admin

*

Top