Измамените от „ало-бандитите” 50-ина кърджалийци вярвали, че всички в България са корумпирани

„Телефонната измама е направена за хора, които вярват, че светът е корумпиран. Това означава, че е жертва на действителност, в която всичко се случва “по втория начин” и в която единственият начин да се справиш с живота е да подкупиш някого”, твърди социалният антрополог Харалан Александров.
Към 50 души от област Кърджали са станали жертва на „ало-измамниците” в последните 3 години. Както вече 24rodopi.com писа, само в последната седмица 5-ма бяха ужилени за около 10 000 лева.
Българинът избира да се довери на лошите, дори и непознати за него, допълва Александров. За да имаш готовност “да се закачиш” за такова нещо означава, че живееш в свят, в който ти непрекъснато си застрашен от някого или нещо, винаги си уязвим, винаги някой се опитва да те употреби и къташ “бели пари за черни дни” с идеята, че някой ден ще станеш жертва, казва още антропологът.
Според него хората са планирани, отглеждани да бъдат жертви, защото така са отглеждани в семейството и в обществото – това е конструкция на ума. Това са характеристики на мислене на гетото. Драмата в България е, че много хора имат дефектна гледна точка за успеха и за начина, по който функционират свободните общества. Мислиш ли за себе си като за жертва, рано или късно ставаш нечия жертва и винаги се намира някой, който да се възползва от това”, казва още Александров.
При класическа телефонна измама преди дни жена даде на непознати 150 000 лв. за подкуп.

—————————————————————–
Armani Code Ultimate 100ml EDT за мъже на СПЕЦИАЛНА ЦЕНА – 35лв

hard admin

*

Top