Измамиха баба с 5600 лева

  • 78-годишната жена дала парите на мним адвокат, за да извади племенника си от ареста

Росен ДЕЯНОВ
Със сериозната сума от 6500 лева измамиха 78-годишна пенсионерка в Кърджали. Жената стана жертва на добре известна схема с телефонни измами. Тя се хванала на въдицата, след като била подведена, че племенникът й е причинил тежка катастрофа с жертви и има нужда от пари, за да плати гаранцията и да излезе от ареста.
На 4 януари на домашния телефон на кърджалийката позвънил мъж. Представил се за неин племенник. Разказал драматичната история за катастрофата и загиналите хора. После успял да уговори жената да предаде сумата на адвокат.
Притеснената ста-рица веднага изтеглила спестяванията си от банката и позвънила на мнимия адвокат, който пристигнал и прибрал внушителната сума. После изчезнал безследно. Криминалистите в Кърджали издирват извършителя.
Оказва се, че преди и след новогодишните празници телефоните на десетки кърджалийци са “подпалвани” от измамници със същия сценарий. Повечето ни съграждани са отказали да се включат в акциите по освобождаване на пострадал роднина. Въпросната пенсионерка обаче се хванала и изгоряла с 6500 лева.

Информация: в. Нов Живот

hard admin

*

Top