Изненада в областното първенство по футбол! „Юнак“ победи „Левски“ Крумовград“ с 4:3, чернооченци са първи в класирането

Гюнер ШЮКРИ

Докато футболна „Арда” едвам крета в Югоизточната „В” група (в последния кръг нашите паднаха у дома с 0:2 от „Тунджа”-Ямбол”) и губи фенове от мач на мач, в Окръжната група става все по-интересно.

Отборът на Юнак от Ардино поднесе изненадата на третия кръг от областното първенство по футбол за мъже, побеждавайки миналогодишния първенец Левски от Крумовград с 4:3.

През първото полувреме момчетата на Ферди Велиев поведоха с 3:0. Серията започна в 16-та минута, когато капитанът на ардинци Гюнер Бекир бе точен от дузпа. В средата на частта „юнаците” се развихриха и нанизаха още два гола, дело на Нурай Ахмед и Гюрай Бекир.

На почивката отборът на Юнак сякаш помисли победата за сигурна и се отпусна.

Гостите от Крумовград се възползваха и в рамките на десет минути намалиха на 2:3 чрез Иво Ангелов и Пламен Михайлов. Все пак футболистите на Юнак стигнаха и до четвърти гол, който бе дело на тарана Ахмед Солак. В самия края на мача Айдън Хюсеин от Левски оформи крайния резултат.

„Искам да поздравя момчетата за мъжката игра. С всеки изминат двубой показват по-добра игра. Играем мач за мач”, заяви старши треньорът на Юнак Ферди Велиев. Той  уточни, че съдийската бригада начело с Димитър Андреев е било отлична и си пожела всички рефери да свирят така.

Председателят на областния съвет на БФС Тургай Али сподели, че първенствата в регионалния футбол са започнали по-интересно от очакваното. При мъжете фаворити за областната футболна титла са момчилградският Родопи, Искра от Черноочене и Левски от Крумовград.В последните няколко години върви едно подмладяване на отборите в региона. Редуват се очаквани резултати, а понякога и неочаквани в различните възрастови групи. В Ардино местният подмладен състав поднесе приятната изненада на кръга, побеждавайки последния областен първенец Левски, заяви Тургай Али. Той отбеляза, че някои отбори( предимно от община Кърджали) изпитват значителни финансови затруднения, и все още не са показали това на което са способни. „Смятам, че тимовете от община Кърджали тепърва ще бъдат фактор в оставащите срещи”, каза още Али.

При юношите младша възраст се открояват тимовете на Палас от Рудозем и на Арда 1, а при децата силно впечатление прави стартът на ФК „Боровец” с треньор Юсеин Стефанов, уточни още шефът на областния съвет на БФС.

 

Останалите резултати от кръга:

Джебел – Искра 1:1

Перперикон – Мост 4:2

Върбица – Байкал 3:0

Родопи почива

 

Класиране:

1.         Искра               10-3    7

2.         Родопи             9-0     6

3.         Левски             10-7   6

4.         Върбица            7-7   4

5.         Перперикон      7-7   3

6.         Юнак                5-10  3

7.         Джебел             1-1    1

8.         Мост                 5-14  1

9.         Байкал              0-5    0

hard admin

*

Top