Изселници дариха родилно легло на болницата в Момчилград

Сдружението на момчилградчаните в турския град Бурса дари на Многопрофилната болница „Д-р Сергей Ростовцев” в Момчилград многофункционално родилно легло за АГ отделението. Обединени от общата идея да превърнат здравното заведение в едно от най-предпочитаните места за лечение в региона, община Момчилград и Сдружението на момчилградчаните с общи усилия обновяват изцяло родилното отделение. Ремонтът трябва да приключи до броени месеци, съобщиха от местната администрация. Всички болнични стаи ще бъдат освежени и ще разполагат със собствени санитарни възли. Модернизирането на болницата се осъществява със средства от благотворителни кампании и инициативи на местната власт.
МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” вече има модерен облик след подмяна на старата дограма и топлоизолация на сградата по проект на община Момчилград за подобряване на енергийната ефективност, финансиран от Националния доверителен екофонд. От месец насам здравното заведение разполага и с ново отделение за долекуване и продължително лечение. Родилното отделение пък става предпочитано за все повече жени и от съседни общини като Джебел, Кирково, включително от Смолян и Златоград. Служителите от АГ отделението отчитат ръст на раждаемостта спрямо предходните години. Въпреки ремонта, обхванал всички части на лечебното заведение, тази година броят на новородените бебета се запазва.
Ръководството на община Момчилград и екипът на болницата изразяват благодарности на Сдружението на момчилградчаните и неговия председател Хасан Йозтюрк за оказаната помощ и подкрепа. „Момчилградчаните в Бурса се надяваме роднините и близките ни да бъдат лекувани качествено с помощта на съвременни апаратури и при най-добрите условия”, заявява Йозтюрк. Той благодари на Шереф Йолдаш, един от многото доброволци, откликнали на благотворителните кампании в Бурса за модерна болница в Момчилград.
Същевременно болницата е в трескаво очакване на нова съвременна апаратура за по-качествено здравно обслужване на пациентите си. Кметът Акиф Акиф извести, че до края на годината побратимената с Момчилград Голяма община Бурса ще осигури най-необходимите придобивки за отделенията. Той благодари на кмета Реджеп Алтепе за съвместната им работа и добрите отношения между двете побратимени общини.
24rodopi.com
hard admin

*

Top