Изселници направиха дарение на болницата в Ардино

За пореден път Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино получи дарение от Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) от Бурса. Хуманитарната помощ включва медицински консумативи като ръкавици стерилни, системи за преливане на лекарства и кръв, игли, спринцовки, абокати, които ще подпомогнат за оптималното функциониране на болницата  в условията на икономическа криза. Консумативите са предадени с протокол на главната медицинска сестра Пакизе Мустафова и вече се изписват за нуждите на пациентите в болничната аптека.
Управителят на общинската болница д-р Адам Персенски и председателят на болничното настоятелство към лечебното заведение Сезгин Байрям  изказват своята най-искрена благодарност за хуманния и благороден жест на ръководството и членовете на Сдружението за култура и сътрудничество на Ардинци в Бурса.
„Спомоществователите на Сдружението са хора с широки сърца с готовност да помогнат на земляците си независимо къде живеят. Надяваме се, че ползотворното ни сътрудничество ще продлъжи и в бъдеще”, заявиха д-р Персенски и Сезгин Байрям.
Гюнер ШЮКРИ
На снимката: Управителят на общинската болница д-р Адам Персенски и главната медицинска сестра Пакизе Мустафова с част от дарените консумативи
hard admin

*

Top