Изселници събират подписка срещу Пеевски, пращат на Ердоган доклад „Вижте какъв човек ще представлява българските турци в Европарламента“

В близките дни правителството на Реджеп Тайип Ердоган в Анкара и управляващите и опозицията в Меджлиса ще получат обемист доклад, в който ще стане ясно колко зловеща фигура ще представлява българските турци в Европейския парламент. Това заяви лидерът на организацията „Бултюрк” Рафет Улутюрк. „Ако Делян Пеевски попадне в листата на ДПС с кандидатите за евродепутати, това ще бъде голяма неправда. Толкова ли няма достойни българи в ДПС, че да се назначава толкова негативен човек за кандидат-евродепутат? Къде е изборът? Къде е демокрацията? За какво нашите герои лежаха в Белене?”, коментира още Рафет Улутюрк.

Както първи 24rodopi.com писа, подписка срещу издигането на Делян Пеевски за евродепутат тръгна в Турция. Тя е организирана от изселнически дружества, като сред инициаторите е лидерът на дружеството в Одрин Зюрфеддин Хаджъоглу. Той се прочу покрай скандала с номинирането на ген. Делов за почетен гражданин на Кържали.
„Апелирахме всички нашенци да ни подкрепят. Делян Пеевски не трябва да влезе в Европейския парламент от името на ДПС”, обяви Хаджъоглу. Той оглавява Дружеството на балканските изселници в Одрин, което на последните избори работеше за ДПС. На стената си във Фейсбук Хаджъоглу нарича Пеевски „домуз” (свиня – в превод от турски).
Федерацията на балканските изселници и емигранти „Балгьоч” в Бурса не подкрепя подписката.
hard admin

*

Top