Източните Родопи почетоха паметта на Васил Левски

Кърджали почете паметта на Васил Левски. Във всички общински центрове и по-големи населени места в Източните Родопи бяха поднесени венци и цветя на признателност  към делото на Апостола.
Пред паметника на Васил Левски в Кърджали се събраха десетки граждани и гости на града. Присъстваха кметът инж. Хасан Азис, областният управител Бисер Николов, депутати, директорът на полицията Боян Кехайов, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа и други.
В почетен шпалир пред Паметника на Апостола застанаха младите гвардейци.
И тази година ученици и учители от СОУ „Васил Левски” в Ардино сведоха глава, за да почетат паметта на своя патрон. Церемонията се проведе в двора на учебното заведение.
„Изминаха 141 години от смъртта на Великия Апостол, но той е жив в мисълта, той пулсира в кръвта на всички българи. Левски е мярата за висока нравственост, гордото знаме на поколенията”, с тези думи се обърна към учениците, учителите и родителите старши преподавателят по история и цивилизация Съби Бозов.

В ОУ „Иван Вазов”, с. Костино, общ. Кърджали бе почетена годишнината от смъртта на Апостола на свободата Васил Левски. Изнесен бе доклад за живота и революционната дейност на славния карловец, загинал в борбата за освобождението на България. Децата с трепет слушаха как техни съученици редяха думите от „Обесването на Васил Левски” на идеолога Христо Ботев и други популярни творби за Дякона. 

hard admin

*

Top