Изчезнаха два от патроните, приготвени за Ахмед Доган! Енимехмедов пак влезе в НДК с пистолет

Два от патроните в пистолета, който Октай Енимехмедов насочи в събота срещу лидера на ДПС Ахмед Доган, са изчезнали. Това съобщава агенция ПИК.
Криминалистите продължават да издирват веществените доказателства, които са изключително съществени за цялостното разплитане на случая. До момента от СДВР обявиха, че в оръжието е имало общо три патрона – един с “технически пипер” и два сигналнозвукови.
Въпреки че претърсиха НДК сантиметър по сантиметър след опита за покушение, полицаите така и не могат да открият къде са двата патрона, които са изпаднали, след като пистолетът на Октай засече на два пъти. Разследващите подозират, че въпросните патрони са били присвоени от някои от делегатите на ДПС, които яростно ритаха сваления на земята агресор.
Междувременно Националната служба за охрана (НСО) е направила пълна възстановка на атентата срещу Ахмед Доган от събота. По информация на БНТ в нея се е включил самият Октай Енимехмедов, който нападна вече почетния лидер на ДПС. Иззети са всички видове видео материали, с които разполага НДК, където беше конференцията на ДПС. След обстойното им преглеждане е взето решение за възстановката.
Вероятно шестима от НСО ще бъдат наказани за гафа с охраната на Ахмед Доган, който бе нападнат с газов пистолет от Енимехмедов.
Дисциплинарни наказания ще има за петимата гардове, които са били в НДК, между които шефът на екипа, охраняващ Доган – Георги Занев, и шефът на авангарда Георги Райков.
Санкции вероятно ще има и за шефа на сектор “Масови мероприятия, гости и чужди делегации” – полковник Красимир Станчев. Утре и.д. шефът на НСО ген.Тодор Коджейков ще обяви наказанията.
hard admin

*

Top