Изчезна и данъчен служител! 4-ма задържани за бизнеса на Цефа, иззети са 3 кашона с валута и сребро

Един от най-опитните данъчни служители в Кърджали изчезна в нощта на акцията срещу могъща фамилия чейнчаджии и търговци на злато. Това разкриха за 24rodopi от НАП. Полицейски източници пък поясниха, че става дума за задържане във връзка със спецакцията.
 Другата версия гласи, че данъчният служител е бил внедрен от Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) във фирмите на фамилията.
Както първи 24rodopi писа, спецполицаи атакуваха базите на един от най-могъщите чейнчаджии в Родопите в следобедните часове в сряда. Акцията е проведена в оборотно обменно бюро на улица „Републиканска”.
Малко преди полунощ срещу четвъртък в центъра на Кърджали са задържани Ю. Ю., синът му С. Ю. – Цефа и бодигардът им.
Иззети са два кашона евро и един кашон сребро, съобщава в днешния си брой „Родопи voice”.
Присъствието на около 50 полицаи в района и затварянето за движение на автомобили по търговската улица на Кърджали предизвикаха интереса на минувачите. Мълвата гласеше, че е извършен голям обир.
Неофициални полицейски източници поясниха, че е проведена полицейска операция спрямо Ю. Ю., като първо било атакувано валутното бюро на сина му С. Ю. – Цефа.
“Имало сигнал за валутни нередности и търговия с благородни метали без печати. Сигналът бил подаден от техен много близък човек”, поясняват за 24rodopi отлично осведомени източници.
Това е втора голяма акция срещу Ю. Ю. В края на 2011 година при мащабна операция бе иззета внушителна сума в различна валута – 264 123 лева, 51 000 щатски долара и 500 евро, пише „Родопи voice“.

Тогава с протокол за претърсване и изземване от лек автомобил марка „АУДИ” А4, бяха иззети парични суми в различна валута – 146 853 лева, 500 евро и 51 000 щатски долара. От лек автомобил марка „БМВ” пък бяха иззети 117 270 лева.

—————————————————————–
4 дни в Дубровник за пролетната ваканция! Чартър на 4.04, от 189€

hard admin

*

Top