Илия Илиев: Всяко заседание на ОбС да започва с отчет на кмета! Сесията: Отхвърля се, популистко е!

Всяко заседание на Общинския съвет (ОбС) в Кърджали да започва с финансов отчет на кмета, предложи на последната сесия председателят на групата съветници от ПП ГЕРБ Илия Илиев, се казва в съобщение на партията. Разпоредителният орган на Кърджали проведе тежко заседание вчера.
„Така и съветниците, и гражданите ще бъдат информирани какви са текущите приходи и разходи на общината и за какво се харчат парите на данъкоплатците. В момента липсва прозраност по отношение продажбата на общински имоти, управлението на жилищния фонд, ремонтите на инфраструктурата и т.н., в същото време Кърджали е сред общините с най-големи задължения – близо 15 млн. лева.”, аргументира се Илиев. Тенденция е общинските имоти да се разпродават, за да се пълни хазната, но няма гласност къде отиват събраните средства, твърдят от ГЕРБ.
„Един от печалните примери е, че броят на общинските жилища намалява, а броят на чакащите за настаняване се увеличава”, вметна Илия Илиев.
„За съжаление, предложението ми кметът да се отчита всеки месец от трибуната на ОбС не бе възприето. Групите на ДПС и БСП синхронно гласуваха „въздържал се”, а г-н Азис нарече искането ми популистко”, допълни Илиев.
„За пореден път двете партии, които се канят съвместно да управляват държавата и имат претенцията да водят антикризисна политика, показаха, че не са заинтересовани да има прозрачност в делата на местната власт и се отнасят безотговорно към проблемите на гражданите. И докато това продължава, градът ни ще страда от лоша инфраструктура и ще цари пълно затъмнение не само по улиците нощем, но и по отношение на публичните финанси”, заключават от групата на ПП ГЕРБ.
hard admin

*

Top