Илия Илиев пое поста с обещание за Обходен път и диалог с кметовете

Илия Илиев официално пое поста „Областен управител” на Кърджали. Печатът на администрацията му бе връчен лично от неговия предшественик Бисер Николов.

Точно в 11 часа в понеделник, Илиев, заедно с народния представител от ГЕРБ Цвета Караянчева, бяха посрещнати в кабинета на областния управител от Николов. Той връчи на Илиев и последната кореспонденция между Областна администрация и Министерски съвет относно проекта за Обходен път на Кърджали. Тогава Илия Илиев даде и своето първо обещание в началото на мандата си. „Ще продължим и ще довършим проекта”, заяви Илиев.
До края на седмицата пък ще станат ясни имената на новите заместници на областния управител. По думите на Илиев екипът ще бъде „шарен етнически и политически”.
„Вече сме направили своите предложения до Министерски съвет, последната дума ще има премиерът”, заяви Цвета Караянчева. По думите й работата на Илиев ще бъде трудна, но той ще получи подкрепата както от нея, така и от цялата структура на ГЕРБ.
„Съставянето на правителството бе плод на доста компромиси от всички страни. Важно е обаче, че се подписа програма, която да бъде следвана. Моята задача ще бъде да прокарвам политиките на правителството на регионално ниво. Целта ни е да лобираме за повече проекти, които да се случват в областта, за повече инвестиции, които да отварят работни места. Трябва да се работи много, защото в последните 25 години, политиците са длъжници на обществото. Пример е Обходният път на Кърджали. Проектът стартира по време на предишното правителство на ГЕРБ, продължи, а сега се надявам да успеем да го довършим. Той е от изключителна важност за развитието както на бизнеса, така и на туризма в региона.
В най-скоро време ще търся среща с кметовете на седемте общини. Важно е между нас да има диалог и аз ще направя крачка към това. Има важни неща, които трябва да се случват в региона и те са над всякакви партийни възгледи и противоречия”, заяви Илиев. Той допълни, че ще се запознае в детайли с плана за разширение на граничния пункт „Маказа” и тогава ще се подходи към търсене на инвестиции, за да може границата да бъде отворена за тежкотоварни камиони и автобуси.
24rodopi.com
hard admin

*

Top