Илия Илиев потвърди за бедстващи хора в Ардинско и Крумовградско! Затрупаните: Вече няма какво да ядем!

В общините Ардино и Крумовград има сигнали за бедстващи хора, съобщи областният управител на Кърджали Илия Илиев по радио „Фокус”.
Както вече 24rodopi.com писа, в Боровица има хора, които от петък не са излизали навън, защото снегът е залостил вратите им. Над 1 000 души в Аврен, Егрек, Малък Девисил и околните села бият тревога, че храната и лекарствата са на изчерпване.
Над 50 села в Ардинско са откъснати от света.
“В село Черничево бедстваме от 6 дни. Вече няма какво да ядем. Не можем да стигнем до животните, те измират от глад. Ужасно е!”, заявиха пред 24rodopi.com по телефона местни жители.
Остава тежка ситуацията в Ардино, общината е без ток, каза областния управител на Кърджали Илия Илиев. Той допълни, че 80 екипа на ЕРП-то работят по възстановяването на аварията. „Съсредоточаваме сили в Ардино и сме направили организация както екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението” да имат специализирана техника, така и от горските стопанства сме направили екипи, които да разчистват падналите дървета, за да може служителите на електроразпределителното дружество да работят само по паднали кабели и отстраняването на повредите”, посочи Илиев. Той допълни, че в областта 90% от републиканската пътна мрежа е разчистена, като вече се работи по третокласните пътища, които се разчистват и се уширяват. Илиев допълни, че към момента няма притеснения за повишаване на водните обекти, като е разпоредил организация за денонощното им наблюдение.
24rodopi.com
На снимката: В село Черничево вече няма какво да ядат. Снимка: С. Каменов
hard admin

*

Top