Илия Илиев: Чии заповеди ще изпълнява местната власт? На кмета или на общинския лидер на ДПС, който е сложен да го надзирава!?

„За разлика от БСП ние не храним илюзии, че Хасан Азис ще спре назначението на Мухарем Мухарем заради възраженията на  опозицията”, твърди ГЕРБ
Назначението на Мухарем Мухарем за заместник-кмет е поредното доказателство, че общината се управлява на автопилот, коментира лидерът на ГЕРБ Илия Илиев. „Очевадно е, че кадровата политика на ДПС е въпрос на партийна дисциплина, не на професионални компетенции, и това ще задълбочи безизходицата в поверения му ресор  „строителство и  териториално развитие”.  Жалко е, че „семейните войни” в ДПС се усмиряват по административен път на гърба на гражданите и техните нерешени жилищни, социални, комунални, благоустройствени и пр. проблеми. Явно Доган е решил да сложи юзда на кмета Хасан Азис като въдвори партийния му шеф Мухарем Мухарем в  кулоарите на местната власт и от този „брак по сметка” ще се възползва единствено ДПС-олигархията, но не и населението, което напразно се надява, че кметският екип освен да расте по численост,  ще работи за „незначителните”  ежедневни потребности на хората. Интересно чии заповеди ще изпълнява занапред  местната власт – на кмета или на общинския председател на ДПС, който е сложен да го надзирава.  И в двата случая проблемите на кърджалийци ще останат на заден план, докато велможите на Доган се карат кой да води кервана”, категорични са от ГЕРБ.
„За разлика от БСП ние не храним илюзии, че кметът ще спре назначението на Мухарем Мухарем заради възраженията на  опозицията. Той показа за пореден път, че не се съобразява с интересите на обществото, а само с тези на собствената му партия, и за съжаление все повече се оприличава на кукла на конци”, заключи Илия Илиев.
hard admin

*

Top