Има задържани, но не се знае дали са участници в банковия обир!?

Защо банкова служителка се обадила на телефон 112, а никой не е натиснал паник-бутона в продължение на 6 минути!?
Отговор на този въпрос търсят разследващите на обира на „Уникредит Булбанк”. Както първи 24rodopi.com писа, двама въоръжени влязоха в клона на булевард „България” тази сутрин. Паник-бутонът е бил натиснат в 9:11 часа, а съобщението в Спешния център 112 е от 9:05 часа.
Ще припомним, че 30 000 лева и 1000 евро са откраднати от банката.
„Мога да кажа, че имаме евентуални съмнения за извършителите на деянието и някаква ориентация по отношение на конкретни лица, но с оглед работата по разследването не мога да информирам в детайли. Задържани по смисъла на процесуалния кодекс няма, няма хора с постановена мярка за неотклонение, но има задържани лица”, заяви пред журналисти окръжният прокурор Светлозар Лазаров. Той отказа да уточни колко на брой са задържаните и проверяваните, но намекна, че сред тях има и хора, които не са от Кърджалийския регион.
Двама са били въоръжените с пистолети, с маски на лицата и ръкавици, които влетели в банковия салон след известна бизнесдама. Както вече 24rodopi.com писа,  тя и охранителят били съборени на земята в „любовна прегръдка”.
В рамките на около 10 минути полицията е реагирала, две патрулни коли са пристигнали пред банката, незабавно са били завардени всички изходи на Кърджали към главните и второстепенните пътища. По първоначални данни освен двамата преки извършители има и трети съучастник, който е успял да избяга. Той е помагал на двамата маскирани при бягството им от атакувания офис. Има клиенти – свидетели на удара, срещу които са насочвани пистолети.
Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжната прокуратура. Извършват се интензивни оперативно-издирвателни операции и то по горещи следи, твърди Лазаров.
Иззети са записите от вътрешните и външните охранителни камери, както и един стол с оставена следа от обувка върху него.
Окръжният прокурор не потвърди, но и не отрече мълвата, че на ул. „Екзарх Йосиф” зад кметството е бил задържан мъж пред дюнерджийница, както и че в насрещното по еднопосочната улица е засечено БМВ с бургаска регистрация.
hard admin

*

Top