Името на новия областен управител – в събота! Миланов води пред конкурентите си, харесван е и от ДПС

В събота ще се знае името на новия областен управител на Кърджали, довериха за 24rodopi източници от БСП. Тогава областният лидер на партията Милко Багдасаров ще събере ръководството, за да информира за препоръките на централата. В града край Арда ще бъде и народният представител от Бургас Димчо Михалевски, който също ще изиграе ключова роля при назначаването на нови ръководители на Областна администрация, регионална дирекция на МВР, Разплащателна агенция, регионалния инспекторат по образование, Дирекцията по горите и лесничействата, Бюрото по труда и другите държавни институции в региона. Засега е сигурно, че Жени Стайкова си запазва директорския пост в Регионалната здравна инспекция. Тя беше закриляна по времето на управлението на ГЕРБ от Вежди Рашидов.
Както вече 24rodopi писа, за областен управител се спрягат имената на Траян Бабунски, Милан Миланов, Милко Багдасаров и Бисер Николов.
В партията смятали, че Милко Багдасаров е редно да стане „министър за Родопите”, но самият той уверявал съпартийците си, че ще бъде по-полезен на Кърджали и хората му в парламента.
Общинският съветник и бивш директор на „В и К” Милан Миланов се очертава фаворит, защото е най-желан от ДПС за мястото на Иванка Таушанова. Хората на Лютви Местан били склонни да приемат и члена на Националния съвет на БСП Назми Мюмюн за важния пост, но не очаквали „толкова широко скроени кадровици” да го номинират.
Миланов бе зам.-областен управител на Хасково, когато в тази териториална единица попадаха още Кърджали и Стара Загора, по времето на Ангел Найденов. Бил е и в така нар. „временна управа” на Кърджали в зората на демокрацията.
Кандидатурата на кърджалийци за нов областен управител ще бъде предложена във вторник на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.
Засега е сигурно, че ръководният екип в Областна администрация ще бъде „етно-религиозно шарен”. ДПС ще получи право да посочи един от заместниците, а от гражданската квота ще има представител на българо-мохамеданите, също зам.областен управител. БСП иска и секретарят на администрацията да бъде техен човек.
 
На снимката: Милан Миланов седеше от лявата страна на Багдасаров в Общинския съвет в Кърджали в последната година и половина, но за всички съветници беше ясно, че той е “дясната ръка” на лидера
hard admin

*

Top