Инспекцията по труда: Изкопът във „Възрожденци“ не бил укрепен, ще има наказания

При изкопни работи с дълбочина над 2 метра, трябва да бъдат поставяни укрепителни съоръжения срещу срутване на земна маса. Прави се така нар. „Укрепване на бреговете”. Това не е направено на обекта „Воден цикъл”, в локалното на булевард „Христо Ботев” в кърджалийския квартал „Възрожденци”, където в неделя към 17 часа голяма земна маса затрупа 59-годишния работник Георги Георгиев, за което първи 24rodopi.com писа.
Това е констатацията на експертите от Инспекцията по труда. Служителите на инспекцията се появили на обекта след публикациите на 24rodopi.com.
„На всички длъжностни лица, допуснали нарушения по спазване на здравословни и безопасни условия на труд, ще бъдат потърсени административно-наказателни отговорности”, заяви пред наш репортер Юмер Юсеин, директор на Инспекцията по труда. По думите му подобни нарушения, свързани с неукрепването на изкопните работи са били констатирани и при други участъци по трасето на водния цикъл на Кърджали, за което Инспекцията по труда е издала предписания на друга фирма, която била ангажирана в изпълнението на проект „Воден цикъл”.
hard admin

*

Top