Интереса клати феса! Волен Сидеров вече харесва Цвета Караянчева

„В петък се скарахме с г-жа Караянчева, но днес аз я поздравявам за подкрепата за мораториума”, заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров само три дни след безредиците в парламента, предизвикани от думите на депутатката от Кърджали „Атака и ДПС са едно“. В петък Сидеров се втурна към Караянчева и се наложи половината от НП на ГЕРБ да я защитят.
На 22 октомври Сидеров и „дясната му ръка“ Чуколов обявиха, че Караянчева говори хубави работи от парламентарната трибуна.
Това се случи по време на дебатите по Проекта на решение за налагане на мораториум върху придобиването на право на собственост върху земя на територията на Република България от страна на чужденци и чуждестранни юридически лица до 1 януари 2020 г.
„Трябва да се предприеме всичко възможно да се удължи срокът за забрана на продажба на земеделска земя на чужденци. Според допитване до общественото мнение 70% от българските граждани искат тази забрана да продължи да действа“, заяви Караянчева.
„Мотив за искането за удължаване на мораториума е недостигнат жизнен стандарт на българина към средноевропейския. Средните доходи на българина са с 10 пъти по-ниски. Това ще постави българският гражданин в неравностойно положение при покупката на земя, посочи тя. Втори мотив е, че отпадането на забраната ще постави българските земеделски производители да избират – да дават рента или да намалят обработваемата площ. Това ще намали конкурентоспособността на българския земеделски производител пред европейския“, добави Караянчева, смята тя.
ГЕРБ и 59 от депутатите на БСП застанаха зад “Атака” и подкрепиха предложеното от нея решение да се удължи мораториумът върху продажбата на земя на чужденци до 2020 г.
Вчера Европейската комисия предупреди, че ако България не вдигне забраната от 1 януари догодина, както е предвидено в договора й за членство в ЕС, ще си изпроси поредната наказателна процедура. ДПС пък обяви, че ще сезира Конституционния съд.

hard admin

*

Top